Kosterhavets Nationalpark

Den 400 kvadratkilometer stora nationalparken har en unik havs- och skärgårdsmiljö. Massor att se och upptäcka för hela familjen, både på land och i havet.

Kosterhavets nationalpark är belägen i Strömstad och Tanum kommun. Hela 98% av nationalparken utgörs av marina miljöer. Havet  runt Kosteröarna innehåller havsmiljöer och arter som är unika för norden. Nationalparken går att besöka året runt. Det är attraktivt att paddla, dyka, bada och göra andra naturupplevelser längs havsbandet.

Under högsommaren kommer ett stort antal besökare till Kosteröarna. Det går att ta sig till Koster med färjan från fastlandet eller med egen båt. Uppskattningsvis kommer det över en halv miljon besökare under en säsong. Många av dessa övernattar i egen båt.

Naturum ligger vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Det är ett bemannat informationscentrum där alla besökare kan få information och ställa frågor om nationalparken. Här finns både kartor och mer utförlig information om parken. Under sommartid anordnas det guidade turer. Närmare information om dessa får du hos Naturum.

 

Mer om Kosterhavets Nationalpark hittar du här (ny flik).

Betygsätt Kosterhavets Nationalpark – Har Du besökt parken? Dela med dig av Dina upplevelser och lämna ett betyg.

Kontakt:

Naturum

Adress: Hamnevägen 30, 452 05 Sydkoster

Telefon: +46 (0)10-224 40 00

E-post: kosterhavet.vastragotaland@lansstyrelsen.se

Hemsida: www.kosterhavet.se

 

Share This