Kosters Trädgårdar

Kosters Trädgårdar är en plats för odling, en plats att äta på, en plats att handla växter och nybakat bröd och en plats att uppleva konst och musik på. Vi gör det småskaligt, begripligt och ekologiskt.

På kosters trädgårdar odlar vi grönsaker, arbetet med grönsaksodlingen innebär allt från sådd till skörd. I våra två små gårdsbutiker kan du handla nyskördade grönsaker, vår egna sylt, goda oljor, vinäger, örtsalt, ägg, glass, nybakat bröd mm. I den andra hittar du ett urval av litteratur, trädgårdsredskap, fröer, keramik, hängmattor och annat skönt för trädgården.

I köket utgår vi alltid från säsongens råvaror för att få det bästa resultatet när det gäller båda smak, konsistens, doft och utseende. Vi skapar rena och enkla smaker där råvarorna får tala sitt tydliga språk. För barnen finns det ingen särskild meny. Vår erfarenhet säger att dom gärna botaniserar bland ”vuxenrätterna”.

Guidade turer – Få ut mer av ditt besök på Kosters Trädgårdar genom en guidad tur. Vad är Permakultur. Hur planerar man sin trädgård för olika behov? Vad är Läbälte, fruktskog och fördelen med att fördröja flöden?

Guidade cykelturer – Koster är fantastiskt att se när du cyklar. Med en inspirerande guide får du uppleva Kosterhavets Nationalpark. Du får göra naturnära iakttagelser och använda alla sinnen! Dofta på fiskarbondens liv, Kosters historia, hustyper, geologi och mycket annat.

Guidade vandringar – Vi hinner med detaljer i naturen och kulturen. Orkidéerna i dikeskanten på våren. Färgen på husknutarna. Sanna och kanske en del osanna historier.

Guidade kajakturer – Att glida fram precis i höjd med vågorna är verkligen något speciellt! Sjöfågel ser vi så gott som alltid, sälar ibland. Ljuset, ljudet, känslan av att du faktiskt upplevt Kosterhavet! Praktiska genomgångar, säkerhet och teknikövningar samt stopp på lämplig ö ingår.

 

Mer information om Kosters Trädgårdar och aktiviteter som de erbjuder – besök deras hemsida.

Betygsätt Kosters Trädgårdar – Dela med dig av Dina upplevelser och lämna ett betyg.

Kontakt:

Kosters Trädgårdar

Adress: Långegärde, 452 05 Sydkoster

Telefon: +46 526 205 88

E-post: info@kosterstradgardar.se

Hemsida: https://www.kosterstradgardar.se

Share This