Start / Park

Restaurang Park

För många är Park ett signum för Strömstad. En restaurang som vågar vara både ärlig och stolt när den presenterar sitt helhetskoncept som tillfredsställer både köttälskaren och filmälskaren. Ett besök hos den gamla strömstadklenoden ger såväl smaklökar som sinnesstämning en innovativ upplevelse.

Den mest anmärkningsvärda iakttagelsen du gör när du kliver in genom dörrarna på Park är den rustika Hollywood-inspirerade inredningen. För många är den mörk och dyster, men för andra är den ”top-notch” och helt klart smakfull för det delade mat och filmkonceptet ”FILM-FOOD-FRIENDS” som restaurangen myntat.

Park ligger endast ett stenkast från stadens gästhamn. Från tidig vår till sen höst kan du bli serverad utomhus under tak eller året runt inomhus. Söker du efter en restaurang med havsutsikt kommer du bli besviken och du får helt enkelt knalla vidare. Uteserveringen på Park bjuder inte på havets ögongodis eller böljande vågor. Istället får du njuta av stadsmiljö och utsikt över Strömstad kyrka. Många anser att Park ligger för nära biltrafiken samtidigt som den för många andra ligger helt rätt och medför en sorts storstadskänsla.

Park är i många avseenden en restaurang som vuxet ur sin kostym. För få bord och för lite sittplatser. Givetvis är detta kopplat till både årstid och veckodag. Under högsäsongens veckor när trycket från sommargästerna är som allra störst blir det troligtvis sittning för dig och ditt sällskap vid ett bord du egentligen inte vill sitta vid. Med andra ord får du ta det du får för stunden.

Walk-in gäster som kommer under dagen finner sällan problem att få ett bord. Kvällstid bör du dock boka din plats i förväg. Till och med under lågsäsong är Park väldigt ofta fullsatt och är då en populär mötesplats för lokalbefolkningen. Är ni ett större sällskap och vill försäkra er om att få ett bord, då är det rekommenderat att ringa och boka.

Den som är sugen på en drink och tilltugg hittar detta i baren. Men det är trångt om platserna. Det är inte särskilt ovanligt med lokalbor som afterworkar här. Vanligtvis styr de också kosan mot baren där du emellertid får sportbar känsla med tv-skärmar som visar livesänd sport. Detta kan bidra till en något stimmig stämning i lokalen om du letar efter en lugn och rogivande upplevelse.

Söker du den gemytliga bistrokänslan är Park inte heller något för dig. Park är en renodlad restaurang med fokus på sällskapsanpassad miljö där du finner några av stans bästa köttbitar och pizzor. Här kan kompisgänget, familjen eller paret dela på maten.

Detta är något som också starkt redogör för en annan av Parks starka nischer. Här uppmuntras du till att dela på maten med sällskapet, även pizzorna. Inte fullt så vanligt i den svenska pizzakulturen där var och en brukar beställa sin pizza. För gästande norrmän är detta dock inget nytt. Det är mer en skälvklarhet på de norska pizzahaken än att det skulle vara en nytänkande nisch. Pizzainfluenserna från grannlandet känns starkt igen på Park. Är ni riktigt hungriga delar ni en stor mixed-grill eller en läskande skaldjurstallrik. Missa inte heller Parks hängmörade plankstek med bearnaisesås. En riktigt underbart god klassiker!

En titt på Parks meny avslöjar inte särskilt förbryllande en uppsjö av kötträtter där oxfilé och entrecôte står i fokus. Menyn håller även för den breda massan. Till och med för dig som söker dig bort från köttbiten. Vill passa på att slå ett slag för fisk- och skaldjur på Park. Givetvis går kvaliteten upp och ned på råvarorna under årets off-season. Det är främst under sommarsäsongen havet och den övriga atmosfären verkligen bjuder upp till skaldjursupplevelsen i Bohuslän.

Park erbjuder helt klart en helgjuten köttmeny som dragplåster. Att Restaurangbiografen Park huserar i det absoluta toppskiktet av restaurangerna i Strömstad råder det inget tvivel om.

 

Umgås, ät och häng – blir slutorden när jag ger Park fyra stjärnor av fem.

Här kan du ta en närmare titt på Restaurang Park.

The Locals

Skribenten är oberoende och representerar inte något företag. Vilket i korthet betyder att texten förmedlar positiva eller negativa omdömen. Texten skildrar dock skribentens personliga upplevelser och skall endast ses som en referens. Oavsett om du får nytta av tipsen eller inte så önskar vi dig en trivsam vistelse. Väl mött!

Share This